3 februari.

3 februari, varje år, fyller jag år. Nästa år kommer jag få en STOR födelsdagspresent.
3 februari 2011 är det precis ett år sedan jag sålde pappas hus.
3 februari 2011 är dagen då vårat hus levereras!


Spännande besked från A-hus.

Vi var på tomten idag och träffade säljaren och mark-killen Jonas. Vi gick igenom vad som ska göras på tomten innan huset levereras. Det är lite mur som ska muras för garaget, det ska fyllas lite osv.

Nu sitter vi i soffan och läser igenom generalentreprenadskontraktet (väldigt långt ord). Det är ju viktigt att hålla koll på vad som ska ingå i entreprenaden och vad som vi får bekosta extra. I kontraktet står det att huset ska stå klart för slutbesiktning 17 juni 2011. Det verkar som om vi får fira midsommar i huset!

Ett hus i vårat område blir slutbesiktat på fredag så familjen får flytta in i helgen. Det är det första huset som står färdigt. Det andra huset i området levererades igår och idag när vi var där höll de på som bäst att sätta upp väggarna och takstolarna på övervåningen. Säljaren sa att våran närmsta grannes hus levereras v 50 så nu börjar det röra på sig i området. Ska verkligen bli spännande att se hur huset "ploppar upp" här och där. Ska bli spännande att bo i ett alldeles nytt bostadsområde...

På återseende.

Reviderade bygglovshandlingar.

Nu har vi fått de slutliga ritningarna från A-hus. Eftersom vi ändrat lite i ritningarna sedan vi fick bygglovet beviljat (bl a ändring av var kaminen ska stå och därmed också skorstenen) så har jag nu lämnat in de nya ritningarna till kommunen för revidering av bygglovet. Hoppas på att det går lika smidigt som sist. När vi ansökte om bygglovet tog det 5 dagar från dess vi hade lämnat in ansökan tills vi hade beslutet i brevlådan. Snabbt jobbat måste jag säga!

Vi är mycket nöjda med de slutgiltiga ritningarna. Det känns kanon. Huset är nu inplanerat för produktion i fabriken. Nu hoppas vi bara att vi snart kan få besked om när huset leveras så att vi kan starta nedräkningen.

Fredag och jobbveckans sista dag. Eventuellt ska vi åka till IKEA i helgen och titta på garderober. De har ju garderobsveckor och därmed sänkta priser. Vi har valt att inte köpa garderoberna (ELFA) via A-hus utan tänker ordna det själva. Om vi ska kunna köpa några garderober i helgen återstår det bara att hitta någonstans att ställa garderoberna tills vi kan flytta in dem i huset...

Trevlig helg!

Bekymmersfritt bilägande?

"Woho! Vi har beställt en ny bil! En Hyundai IX35... Äntligen ska vi få byta bil."

Detta var i mars i år. Leveransen för bilen beräknades till maj. MAX till juni. Kändes bra att det inte skulle ta så lång tid att få bilen. Trodde vi.

Nu är det 18 oktober och bilen lyser med sin frånvaro. Fick i lördags höra av säljaren att vår bil tillverkas i oktober och alltså kan levereras i november. Jag tror det när jag ser den.

I förra veckan fick vi ett brev från Hyundai. En förklaring till varför de inte lyckas tillverka bilarna som de beräknat. IX35:an har blivit en försäljningssuccé och därför hinner de tyvärr inte tillverka bilarna i den takt som de skulle behöva. Bla bla bla. Som plåster på såren fick vi ett Deli Card. Vi kan beställa t ex hjortfilé, löjrom eller chokladpraliner. Valet är vårt. Det är ju fantastiskt! (Ironin kanske lyser igenom lite).

I slutet på brevet stod Hyundai's slogan "Hyundai - Bekymmersfritt bilägande". Ja, det är då jävla bekymmersfritt när man inte ens har någon bil, det kan jag lova!

Trots allt så längtar vi tills vår IX35:a kommer. Vi vill ju se att Hyundai håller vad de lovar. Tills dess får vi väl festa på löjrom!

 
Bild lånad från www.hyundai.se

Söndag.

Då är det söndag igen. En mycket vacker höstdag. Jag sitter just nu inne och tittar ut. Smider planer på att jag ska ge mig ut i spåret och springa lite bland höstlöven. M är på klubben och meckar med MC:n. Han andas in en massa ångor men jag planerar att andas in lite frisk luft. Mmmm.


Ida passar på att sola sig på balkongen.

I veckan fick vi alla papper från banken så nu är alla avtal undertecknade och spärrförbindelsen skickad till A-hus. Nu väntar vi med spänning på leveransbeskedet.

Ja, finns inte mycket annat att rapportera. Ha en fin söndag!

Väntan.

Så har snart denna vecka gått också. Inget nytt har hänt på husfronten, vi väntar på att banken ska utfärda en spärrförbindelse till A-hus så att vi kan få ett leveransdatum på huset. Ska bli kul att äntligen få något datum att se fram emot. Vi hoppas på att kunna åka ned till A-hus fabrik i Kungsbacka och titta någon dag under tiden de tillverkar vårat hus, det vore spännande att se hur det går till.

Lite smygtitt fick vi ju på hur det går till i en husfabrik när vi tittade på "Äntligen Hemma" i tisdags. Kul att de har valt att bygga ett nytt hus precis nu, så att vi kan följa de olika stegen. Tänk om man kunde "snabbspola" vårat husbygge så att det var klart sådär lagom till... ja typ nu?

I helgen var våra goda vänner från Eskilstuna/Stockholm och hälsade på. Vi var på Boda Borg på lördagen vilket resulterade i blåmärken, ömma knän, värkande muskler och mycket skratt. Vi körde tjejerna mot killarna och gissa vad? Killarna vann. MEN, bara med 2(?) poäng eller 1 mer klarad bana. Inte så tokigt ändå tycker jag.
På kvällen spelade vi singstar och då vann tjejerna med 12-0 på Disneyskivan! HA!

Regnet det bara öser ned utanför fönstret. Jag har värmefläkten på på jobbet för att slippa frysa. Jag längtar fortfarande bort. Någonstans. Varsomhelst. Mamman ska åka till Grekland och spela golf nästa lördag och frågade om vi ville komma med. Jag hade nästan bestämt mig för att åka med när jag insåg att vi har sista utbildningsdagarna av "riskbruk, missbruk och beroende" den veckan. Typiskt. Men då får jag ju åka till Katrineholm i alla fall.

Med värmefläkten på kan jag nästan låtsas att jag är någonstans, långt bort. I värmen. I en hängmatta. Varit på stranden hela dagen. Håret är risigt av allt salt. Sådär lagom dåsig efter en hel dag i solen...


Tioman Island, Malaysia.


Mmm. Livet är underbart. Nu ska jag dricka kaffe!

 


RSS 2.0