Lunchpremiär.

På långfredagen cyklade jag och M ut till huset. De håller på att bygga en ny cykelväg längst med vattnet som kommer att betyda mycket kortare cykeltid för oss. Kommer att bli utmärkt. Vi prövade den nya cykelvägen, den gick bra även om den ännu inte är klar, vi skulle haft mountainbikes eftersom det var så stora stenar att ta sig över, och djupt grus. Men våra "stadscyklar" tog sig fram ganska bra ändå.

 

När vi kom fram satt vi en bra stund i solen och bara njöt. Vilket härligt väder! Cyklarna ställde vi i garaget (läs:garageplattan). Det kanske är enda gången de får plats där innan garaget är färdigt och vi proppar det fullt med en massa andra saker...

 

 

 

Det börjar komma upp en del hus på vårt område nu. Med vårat hus är det sju hus på vår gata just nu. Det är spännande att se området växa fram!

 

I måndags innan Ms syster och familj åkte hem så passade vi på att prova den lokala pizzerian. Vi beställde hemkörning till huset och det gick alldeles utmärkt. Eftersom vi inte har tillgång till huset så satt vi ute på den blivande uteplatsen och smarrade pizza, några lastpallar fick duga som bord. Lilla Alex provsmakade på gruset och hon fick med sig en sten hem från moster och morbror.

 

 

 

Igår var vi ute i huset igen och träffade plattsättarna. Vi fick lov att byta storlek på klinkerna på golvet i stora badrummet eftersom både vi och plattsättarna missat golvbrunnen till badkaret. Våra stora plattor som vi valt gick ju inte ha runt brunnen för fallets skull och vi tror inte det skulle blivit så bra att ha en liten "klick" med mindre plattor mitt på golvet som sticker ut under badkaret. Vi gjorde det enkelt för oss och tog 15*15 stora plattor på hela golvet istället. I toa/wc kommer vi att ha de plattorna vi tänkt från början 30*60 och 15*15 i duschen.

 

Målarna har sprutmålat taket inomhus och genast känns huset mycket rymligare. Kanske kommer vi få plats trots allt? :)

 

Det är mycket att tänka på så här när flytten närmar sig. Vi måste säga upp telefon, bredband mm och skaffa nytt till huset. Vi måste fundera på om vi ska dra in fiber till huset via Gästabudsstaden... Lutar åt det men har oroande saker om att de leverantörer som går att välja på om vi har Gästabudsstadens fiber inte alltid fungerar så bra. Måste man ringa till kommunen och beställa sophämtning? Det måste jag kolla upp. Blir nog till att skriva en "att göra lista".

 

Nästa helg ska jag gå på kurs i trädgårdsdesign tillsammans med en arbetskamrat. Det är trädgårdsdesigner och trädgårdsmästaren Helena Åhlund som ska hålla i kursen. Det ska bli jätte spännande och få lite tips och idéer om hur vi kan göra med trädgården. Varken jag eller M är väl så jätte haj på sådana saker. Du kan läsa mer om Helena här.

 

Imorgon är det fredag. Ha en skön helg!


Klappat och klart för kakel.

Nu har vi bestämt (och beställt) kakel och klinker till badrummet, WC/Dusch, hall och tvättstuga. Mejlet skickades till säljaren igår som vidarebefodrade det till entreprenören. Det blir grått matt golv i båda badrummen, hallen och tvättstugan. Dock inte samma platta, det är lite olika storlekar. M fick välja plattan till hallen och tvättstugan, jag protesterade lite eftersom jag tyckte att den kändes lite "äcklig" att ta på (jag blev liksom "dammig" på fingrarna för den var så matt) men eftersom jag nästan fått bestämma allt annat så fick jag ge med mig denna gång. Jag hoppas inte att det kommer att vara otäckt att gå på golvet... Det kan ju iofs bli ett skäl att slippa tvätta om jag får rysningar av golvet i tvättstugan!

 


Roger som har entreprenaden ringde i eftermiddags. Han hade hittat att en likadan vit blank platta som den vi valt fanns av en annan fabrikör fast i storleken 25*40 men till halva priset. Han sa att han ville upplysa oss om detta och att vi skulle spara 8000(!) kronor om vi kunde tänka oss den andra plattan. Jag behövde inte tänka länge, 8000 kronor billigare känns ju som ett kap och alla bäckar små... Tills slut kan vi köpa oss något fint. Känns mycket bra att han la ner tid på att ringa och tipsa om att det fanns billigare än vi hittat, han kunde ju lika bra bara ha beställt det vil valt och skitit i vilket. Han ska ha en extra guldstjärna idag!


Räkningarna för entreprenaden trillar in och det har varit lite rörigt de senaste veckorna så vi har inte riktigt hunnit få in allt i pärmen. Igår när vi fick räkningen för "klart för målning" så kändes det plötsligt som om vi har betalat otroligt mycket och vi blev lite nerviga att vi inte riktigt hade koll på pengarna... Efter en timmes granskning av kalkyler, kontoutdrag, fakturor och planerade betalningar så kom vi fram till att allt stämmer och att kalkylen verkar hålla bra. Trots det lite "oplanerade" garaget och en del utsvävningar vad gäller el, osb mm. Vi ska nog ha råd att leva i huset också! :)


Nu ska vi ha några dagars ledighet. Kanske blir någon dag ute hos svärföräldrarnas sommarstugebygge... Hoppas på sol.


Ha en fin påsk!

Semester, garage och lägenhet.

Har nu kommit hem från en välbehövlig semester i Åre. Vi har haft en härlig skidvecka med både slalomåkning och turåkning. Tyvärr härjade det magsjuka i vår lite isolerade fjällstuga men jag tror att alla ändå var nöjda med semestern. Vi hade en kanonfin dag då vi gick på tur vid Storulvån. De andra dagarna bjöd på lite varierande väder med både blåst, sol, dimma. Det fanns ganska bra med snö i pisterna men på eftermiddagarna så blev det väldigt uppkört.

 

Idag var vi ute vid huset och pratade med målarna. Vi lämnade över vår färgkodade planritning så de vet var de ska måla med vilken färg och vilken tapet som ska sitta var. De var imponerade över vår ritning och förhoppningsvis så kommer all färg att bli på rätt ställe...! Just nu håller de på att spackla väggarna och taken för fullt. Ikväll när vi åkte förbi hade de satt massa plast på insidan av fönstrena, kanske för att undvika slipdamm? Vad vet jag.

 

 

 

Vi har nu bestämt oss för att låta vår snickare bygga vårt garage i lösvirke. Det blir natuligtvis dyrare än om vi hade köpt en byggsats och byggt själva men å andra sidan så kommer vi få garaget klart tills vi flyttar in och det är väldigt välbehövligt. Vi kommer definitivt att behöva allt extra förvaringsutrymme som ett färdigt garage innebär. Tänk bara alla grejer som vi nu har i förrådet som vi absolut inte vill ha INNE i huset. Jag tror att det kommer att vara värt de extra pengarna. Grunden till garaget är gjuten och de håller på att mura stödmuren i bak-kant. Snickaren har räknat att det ska ta ca 2 veckor för honom och en kollega att bygga garaget när de väl sätter igång.

 

 

Idag har vi varit och skrivit på köpekontakt för lägenheten. Det är ett par i samma ålder som kommer att köpa lägenheten och det känns jätte bra. Vi hoppas att de kommer att trivas lika bra som vi har gjort. Skönt att ha lägenhetsförsäljningen avklarad, nu är det bara flytten kvar. Känns som att vi i rask takt bockar av saker på "saker att göra innan inflytt-listan".

 

På torsdag ska vi säga farväl till mormor. Sedan väntar några lugna lediga dagar i påsktiden.

Må gott.


Lite annat i tankarna.

Var ute vid huset i lördags och kikade genom fönstrena. Då hade snickarna lagt golvet i nästan hela huset (mattlackad ekparkett från Tarkett). Vi fick också syn på innerdörrarna som stod och väntade på att bli monterade. Det går framåt. På fredag ska vi träffa målaren och gå igenom alla val av färg och tapeter. Vi kommer att måla de flesta väggarna i Alcros färg "Älva". Vi kommer att tapetsera i hallen och i köksdelen samt en fondtapet i sovrummet. Annars kommer alla väggar målas.

Ursäkta ett tråkigt inlägg men jag kände att jag ville uppdatera lite så ni inte tror att vi glömt bloggen.

Just nu har jag lite annat i tankarna eftersom min kära mormor oväntat gick bort igår.
Mormor var familjens klippa och vi är lite i chock tror jag. Hur ska vi klara oss utan dig?♥Älskade mormor, du fattas oss.♥


RSS 2.0