Plattan gjuten.

Nu är plattan gjuten. Vi var där och inspekterade i helgen tillsammans med Ms föräldrar och syster med familj. Allt såg bra ut. Känns fantastiskt och samtidigt lite overkligt att det snart kommer att finnas ett hus på tomten. Vårt hus. På vår tomt! <3


Formen för grunden på plats för ca 2 veckor sedan. Alla rör till vatten och avlopp sticker upp.


Närbild på formen


Förra veckan blev plattan gjuten. Bilden är tagen från "vårt" lilla berg på baksidan.

M måste åka tillbaka till Norge nästa vecka så jag får övervaka stomleverensen av huset på egen hand. Jag hoppas det ska gå bra. Och håller tummarna för vackert väder. På torsdag nästa vecka smäller det, då kommer huset!

Annars är det just nu ganska rörigt med det mesta, mycket att göra på jobbet, mycket att fundera på som försäljning av lägenheten mm. Det kommer en mäklare i nästa vecka för att värdera lägenheten.

Säljaren ringde idag och undrade om vi ville byta upp vår ugn till en annan modell eftersom det visat sig att display-färgen på micron och ugnen är olika. Microns display är blå-vit och ugnens är röd. För 700 kronor till skulle vi få en ugn som är samma serie som micron. Kör på det. Jag tog beslutet på egen hand och M tyckte att det var bra. Han skulle förmodligen inte kunnat sova om vi hade haft olika färg på displayerna. Snacka om i-landsproblem.

8 dagar till husleverans...

Markarbete.

Nu är markarbetet påbörjat. Vi var på tomten i tisdags och träffade gräv-killen, säljaren och vår KA. Marken såg mycket bra ut enligt KAn. Det var ju skönt att höra så klart. Han sa också att det inte kommer vara något bekymmer med avståndet mellan huset och garaget (se föregående inlägg). Vi måste ju bara ha ordentligt brandskydd emellan.

Här kommer lite bilder från första dagen på markarbetet
När vi var vid tomten kom lastbilen med all frigolit och sedan all armering. Det är stora bilar som krävs för att leverera husmaterial.

Idag skulle de lägga formen för plattan och i mitten på nästa vecka kommer de att gjuta. Då kan man ju se ännu lite mer hur det kommer bli.

Förresten, vi fick vår bil igår. Bara 9 månader försent. Men fin är den!

Idag börjas det.

Idag kommer grävaren till tomten. De ska börja med schaktning och sådant inför grundarbetet. Om 3,5 vecka kommer huset och då måste allt vara klart. Vi ska träffa grävaren imorgon för att gå igenom det sista.

Vi var ute på promenad i vårt nya kvarter igår och då stod grävmaskinen redo. Pinnarna som markerar ut huset stod också på plats. Det börjar onekligen kännas pirrigt på riktigt nu. Fram tills nu har det ju mest känts som en enda lång väntan utan att se något resultat.

Det var svårt att föreställa sig hur huset kommer att ligga med hjälp av pinnarna. Vi tyckte inte riktigt att pinnarna stämde överens med hur vi hade bestämt. Bäst att fråga imorgon för säkerhets skull. Vi skulle ju inte vilja att grunden blev felvänd eller något sådant tokigt.

På vår lilla promenad träffade vi på våra närmaste grannar. Det är ju spännande att se vilka människor man kommer att bo brevid. De verkade mycket trevliga. Deras hus är beräknat att vara klart tills i slutet på maj, alltså ca 1 månad innan vårat.

I onsdags ringe byggnadsinspektören från kommunen och meddelade att han gjort lite fel i vårat bygglov. Vi har bara 1,5 meter mellan huset och garaget, egentligen måste man ha 2 meter. Han hade missat detta och beviljat oss bygglov med 1,5 meter. Han föreslog att vi skulle ändra på husets placering då han annars trodde att vi skulle bli missnöjda. Vi var absolut medvetna om att avståndet mellan huset och garaget inte är så stort, men vi har besökt ett hus som har en liknande lösning och vi tyckte att det verkade fungera. Eftersom vi redan har bygglov beviljat så kan han inte tvinga oss att ändra, vi kommer därför att ha kvar huset där det är tänkt.
Kan ju tilläggas att vi för att ändra placeringen på huset skulle behöva flytta det längre bak vilket innebär att vi kommer närmre än 4 meter från tomtgräns. Eftersom det är allmänning bakom tomtgränsen skulle vi då behöva begära in grannyttranden för att få bygglov. Sen skulle vi behöva göra ny nybyggnadskarta och ansökan om bygglov på nytt. Detta skulle behöva göras på 1 dag (fredagen) för att inte allt skulle bli försenat. Vi struntade i det helt enkelt.

Struligt, men vi får väl ha det hörnet som måttstock på att vi inte får bli bredare än 1,5 meter för då kommer vi inte runt knuten...

RSS 2.0