TACK!Tack för bra arbete med vårat fina hus! Roger Holmberg, entreprenadansvarig Tepad, vår snickarboss Rolf Baric och A-hus säljaren Tommy Eriksson.

Tack vare dessa blev vårat husbygge en glädje. Tack också till alla andra som arbetat med vårt hus. Plattsättarna från Arkö bygg, elektrikerna från Nitel och målarna. Har vi glömt någon så är det inte avsiktligt. Alla har gjort ett toppen jobb!

Nedan följer resultatet (lite möblerat)


Inflyttningspresent från A-husMonteringsarbetare på flyttdagen. Adam och mamma.köket

Tanken var att jag skulle lägga ut lite fler bilder men det verkar vara nåt vajsing med sd-kortet så det får bli en annan dag. Ha en fin tisdag!


Inflyttade!

Äntligen bor vi i huset. I en vecka har vi bott där. Fantastiskt!

Besiktningen förra fredagen den 17:e gick bra. Det blev endast två anmärkningar, lite färg som hamnat på fönsterbrädan i vardagsrummet och några skugglister som hade lite för stor springa upp mot taket. Annars var allt tipptopp. Jag återkommer med lite bilder.

Något som inte var så tipptopp inflyttningshelgen i huset var värmepumpen. Den la av och började larma. Det blev kallt i huset och inget varmvatten. Jag ringde entreprenören på fredagkvällen och han lovade att skicka dit någon på måndagen. Vi var i lägenheten och duschade på söndagen och sedan kom elektrikern på måndag och luftade systemet och värmepumpen funkade igen. Skönt. Han ska komma tillbaka denna vecka för att få ut den sista luften som kan finnas kvar i systemet.

I torsdagskväll invigde vi badkaret. Det var tillräckligt stort för oss att bada båda två. Ninja satt på kanten och tittade på. Hon undrade nog varför vi låg där och plaskade. När vi badat klart och tappade ur vattnet så blev det sjö på golvet. Vi slet bort fronten och jag stoppa ned handen i avloppet. Det var helt igensatt av spackelklumpar. När allt spackel var borta så försvann vattned kvickt ned i avloppet. Vi kan i alla fall konstatera att vi har väldigt bra fall på golvet i badrummet. Golvet blev dessutom väldigt rent. Inte illa pinkat för en torsdagskväll.

Idag kommer mamma hit på "semester". Vi ska ordna fram färg så hon kan börja måla... det är ju en bra sysselsättning eftersom vi fortfarande arbetar denna vecka. Men på fredag tar vi också semester!


Bilder.

Var ute i huset och "tjuvfotade" lite innan besiktningen imorgon. Helt sjukt att det är VÅRT hus. Håll tillgodo...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ett mystiskt paket...

... från DHL. Det fanns inget namn eller nummer till mottagaren så på nåt vis hade de lyckats spåra det till M. De ringde till M och ville leverera ett paket på 50 kg men ingen fanns på plats att ta emot det. Vi har inte beställt något vad vi vet så M antog att det var snickaren som borde ta emot paketet och hänvisade DHL till honom. DHL har inte återkommmit så förmodligen lyckades de komma överens om leveransen.

Kan det vara vår köksfläkt som är upphittad?! Fortsättning följer...

Fredag 17 juni klockan 11.00...

... är det slutbesiktning! Snickarn ringde i fredags och meddelade att huset och garaget är klart så när som på lite "småfix". Och så när som på köksfläkten. Jag håller alla tummar och tår att köksfläkten dyker upp innan fredag.


Konstigt att det ska vara så svårt att skaffa fram en köksfläkt i tid. Jag menar, den har ju bara varit beställd sedan tolo:n lämnades in i september. Kan ju inte vara någon överraskning att det är önskvärt att den finns på plats när huset är klart och inflyttningsbart?! Dessutom har ju snickarn påtalat ända sedan köket levererades att köksfläkten saknas...


Nä, skärpning A-hus!
Leverera våran köksfläkt, omedelbums. Annars får vi väl åka och skaffa en annan köksfläkt, det finns ju närmaste vitvaruhandel. Hur svårt ska det va?

Spårlöst försvunnen?!


Det börjar närma sig.

Saker och ting börjar att bli mer och mer klart i huset. Fortfarande saknas köksfläkten och vitrinskåpet men vi håller tummarna för att de ska hinna komma innan nästa fredag.

 

Vi har nu fått skorsten på taket och målarna håller på med det sista på tapetseringen. Och garaget är klart. Nästan i alla fall. Saknas bara lite takfot(?). All utebelysning är på plats och det fungerar med fick vi se eftersom någon verkar ha glömt att släcka den.

 

 

 

 

Jag äääälskar vår randiga tapet i köket! De andra är också superfina men denna är favoriten...

 

Imorn ska vi på studentfest. Ska bli trevligt!

 

8 dagar till slutbesiktning!


Lite nya inköp.

Idag har vi varit på IKEA och shoppat lite. Som familymedlem så har man rabatt på några matplatser fram tills måndag, det passade oss utmärkt eftersom vi var sugna på att köpa lite nytt inför flytten.

Dessa blev dagens inköp:

 

 

 

 

Liatorp och Ingolf ska vi ha i köket och Norden och Norrnäs ska vi ha i matsalsdelen. Totalt blev det 2 bord och 12 stolar. En bra skörd.

 

Vi har varit och fönstertittat ute i huset i veckan. Garaget har fått takpannor och garageport. Alla väggar verkar vara målade och väntar bara på att tapetseras på vissa ställen. Utebelysningen är på plats, likaså spottarna i kökstaket och armaturerna i badrummet. Alla lampknappar och uttag ser också ut att vara på plats. Dock saknar vi ett datauttag i sovrummet vad det verkar. Ska ta också skicka ett mejl till elektrikern så de kan fixa till det.

Sen saknas köksfläkten och luckorna till vitrinskåpet också. Hoppas de kommer innan slutbesiktning.


14 dagar till slutbesiktning! RSS 2.0