Lägenheten ute till försäljning.

Fredagkväll. M är i Umeå och jobbar, har varit borta hela veckan och kommer inte hem förrän till nästa helg. Imorgon ska jag gå på fest med jobbarkompisarna hos finaste C. Det ska bli mycket trevligt! När katten är borta dansar råttorna på bordet! :) Det gäller att passa på att svänga sina lurviga, det var ju inte igår... Eller, det var ju i Malmö för några veckor sedan men i alla fall.
Min bästa vän J och hennes D har i veckan blivit föräldrar! Grattis till er! Babymobilen är på väg men som vanligt så hann jag inte skicka den innan bebben anlände. Kanske kommer den på posten eller så får jag överlämna den personligen.


Nu är lägenheten ute till försäljning, visning är torsdag och söndag nästa vecka. Lägenheten hittar ni här. 

Nu väntar en lugn och skön TV kväll. Jag kommer förmodligen att slockna tidigt, var på ett grymt jobbigt spinningpass efter jobbet så jag lär ju somna ovaggad.

Ha en fin kväll!Byggställningarna borta.

Tiden flyger fram. Ännu en helg har gått. Vi har städat och röjt i lägenheten inför fotograferingen imorgon för försäljningen. Tvättat fönster, kånkat ner grejer i förrådet mm. Vad mycket saker vi har samlat på oss! Vi måste göra oss av med mycket innan flytten.

Igår var vi ute vid huset och hade kaffepremiär. Vi hittade en bit takpapp som låg och skräpade så vi satte oss på den mot väggen på framsidan och drack vårt medhavda kaffe. Härligt!


Idag åkte M till Umeå för att jobba. Nu är jag gräsänkling i nästan två veckor, det är tråkigt. Jag passade på att åka till rara T och lilla Rasmus i förmiddags. Det blev en promenad och fika i solskenet innan jag åkte hem för att fortsätta med städning och piffning i lägenheten.

Vi har nog bestämt oss för kakel nu. I hallen blir det ett matt grått golv från Golvabia. I badrummen blir det matt grått golv från Konradssons, vita kakelplattor på väggarna och en fond med metallic-plattor från Golvabia. Ska visa några bilder sedan.

 

Vi kommer nog ha lite sjöutsikt från vår baksida, i alla fall från fönstrena i de mindre sovrummen. Annars skymmer detta lilla berg sikten från vår blivande altan. Men berget är ju alldeles underbart, där kan man se hela stadsfjärden och där kommer vi nog sitta och mysa i sommar.

 

Ha en fin söndagskväll!


Badrumsfunderingar.

Var och tittade på kakel igen efter jobbet. M gav med sig och det kommer att bli det kakel som jag spanat in till köket. Han är allt bra på att kompromissa min M!

 

Vi hittade äntligen lite kakel till badrummet som vi kan tänka oss men vi har inte helt bestämt oss än. Men vitt och grått blir det nog i alla fall.

 

 

Jag hittade också ett klinkergolv som jag blev förälskad i och som jag tänker mig till hallen och tvättstugan i matt grått. Fanns i 60x60 stora plattor och de var bara såå fina. Ganska dyra dock, kanske får nöja mig med 33x33.

 

 

Det är många beslut som ska tas nu. Vi känner lite tidspress eftersom M åker bort på jobb i några veckor snart och då känns det bra om det mesta är bestämt ifall kaklaren och målaren behöver sätta igång under tiden.

 

Ninja har blivit en riktig mars-katt (igen). Hon har nu suttit och skrikit för fulla muggar under hela top model. Jag håller tummarna för att hon inte får tillbaka till sin ovana att vakna kl 5 varje morgon och leva rövare...


Tapet- och färgjakt. Och lite elfunderingar.

Ännu en vecka har gått. I tisdags var vi i huset och träffade elektrikern och gick igenom de tillval vi önskade. T ex spotlights i köket, en del extra eluttag (ganska många), lamputtag samt datauttag (cat6). Det är lätt att pengarna springer iväg när man tittar på vad man egentligen vill ha och som inte ingår som standard. Alla våra tillval när det kommer till elen kommer att gå på 39 000 kronor(!). Känns mycket men samtidigt så är det sådana saker som är krångligt att göra i efterhand om man ångrar sig och det kommer inte känns roligt att behöva ha en massa skarvsladdar i huset därför att man inte har tillräckligt med eluttag.

Jag har själv lagt till våra tillval på denna ritning så det kan vara något jag glömt bort. Fasadbelysningen är inget tillval men vi valde att ha en extra fasadbelysning på baksidan.Vi valde att inte ha infällda spotlights i badrummen och letar därför nu efter någon snygg lampa med spotlights istället. Vi funderar också på fasadbelysningen. Det är ju snyggt med "up and down"-lampor (typ Markslöjds Arvid), gör sig fint på faseden men är kanske väl modernt? Vårt hus är ju mer traditionellt än modernt. Ett alternativ är ju någon mer traditionell fasadbelysning (Markslöjd Hannes)... Men vi får se. Får nog suga på det en stund till. Det är ju en djungel av olika lampor man ska igenom innan ett beslut kan fattas. Vi har till den 23e maj på oss. Då vill elektrikern ha armaturerna till utebelysningen levererad.
När vi var i huset i tisdags så var det full rulle där. Snickarna höll på med det sista på utsidan, rörmokaren var där och elektrikerna höll på med elen (såklart). Det går undan. Säljaren sa att de ligger mycket bra till tidsmässigt.


Vi måste börja att fundera på färger, kakel/klinker och tapeter och det är lättare sagt än gjort. Jag har en ganska klar uppfattning av vad jag vill ha för kakel i köket men M är inte riktigt med mig än. I badrummen har vi också en ganska klar bild över färgerna (vitt och eventuellt lite grå/brunt) men exakt vilka kakelplattor vi vill ha vet vi inte. Vi ska åka till Holmgrens imorgon och kolla lite mer.


Vi hade från början en ganska klar uppfattning om att vi inte skulle tapetsera utan måla alla väggar istället eftersom det finns risk att det blir sprickor i tapeten då huset sätter sig. Nu känns det nog mer som att vi ändå ska tapetsera en del väggar, känns lite roligare att inte endast ha vita eller enfärgade väggar. Vi har hittat en randig tapet  i beige som vi funderar på till köket från Fiona Wall Design och en tapet med blad till hallen från samma ställe. Ska försöka lägga ut några bilder vid tillfälle. Annars blir det nog mest målade väggar i neutrala färger.


Äntligen Mars!

 

Solen skiner, det är plusgrader och det är MARS! Mars känns som den första riktiga vår-månaden även om snön fortfarande ligger kvar på marken. Idag håller jag tummarna för takdropp!

 

Sitter i soffan och virkar. Jag håller på med det sista på babymobilen. Jag hoppas på att hinna göra klart den idag så att jag kan leverera den till de blivande föräldrarna ikväll. Det börjar ju närma sig och jag tror inte att vi hinner ses något mer innan skrutten är här.

 

Hittade de underbara krukorna ovan på Vita Rum igår. De fick genast följa med hem, kostade 39kr/styck. Köpte några pärlhyacinter att ha i krukorna så vi får lite vårkänsla här hemma.

 

Igår kom nya numret av Hus och Hem, har kollat lite smått i den men ska nog ta mig en kopp kaffe snart och läsa den ordentligt och få lite inspiration.

 

Efter jobbet igår var vi ute vid huset. Alla innerväggar är på plats nu och på tisdag ska vi träffa elektrikern och gå igenom eldragningen. Vi ska väl ha några spottar i köket och badrummen i alla fall. Och kanske lite extra uttag här och där. Bilder kommer efter tisdag.

 

Snickarn ska räkna på vad det skulle kosta om han skulle bygga garaget åt oss i lösvirke, han trodde dock inte att det skulle bli så hemskt mycket billigare än att köpa byggsatsen från A-hus. Vi får väl se hur det blir.

 

Ikväll åker vi till Eskilstuna för middag och mys med mina tjejer J och U med respektive. Vi har inte setts allihop på länge så det ska bli jätte trevligt! Och hos fam. J får man ju alltid god mat! :)

 

Ha en skön lördag!

 

 


RSS 2.0