Garage på plats

Idag efter jobbet var vi ute vid huset igen, när vi kom i kurvan såg vi direkt att vårat garage nu är på plats! Det ser större ut än vad vi hade trott, det verkar ju lovande. Här kommer lite bilder på mästerverket

 

I övrigt så hade målarna varit på plats. De både smårummen var målade vad vi kunde se. Likaså arbetsrummet och sovrummet. Ska bli spännande att se när tapeterna börjar komma på plats.

 

På söndag kommer min lilla mamma hit och då ska vi, förutom fira morsdag, åka ut till huset för att inspektera. Hon har inte sett huset sedan det levererades i februari så det ska bli roligt att visa henne framstegen "live" och inte bara på bloggen.

 

Jag har lyckats säga upp vårt teliaabonnemang (bredband och telefon) med 3 månaders uppsägningstid trots att vi har bindningstid kvar. Det finns stadsnät ute vid huset som vi ska dra in och Telia finns inte som leverantör då så det var ju bra att vi slapp ha dubbla kostnader ända tills i mars 2012.

 

Vi har rensat i förrådet och var i väg till tippen med ett lass skräp i söndags. Otroligt vad mycket skräp man kan samla på sig på två år. Vi tog även fram flyttkartongerna vi hade för vi tänkte att vi kanske skulle börja packa så smått. Jobbigt att ha en massa kartonger framme men katterna är i alla fall glada. De gillar ju som bekant att tugga kartong. Och bo i kartong. Och slåss i kartong. Det kommer bli enkelt att flytta dem, vi får bara se till att de inte tuggar sig ur kartongen...

 

 

 

Imorgon är det 21 dagar till slutbesiktning!


Bildkavalkad - badrum och lite annat.

Här kommer några bilder från badrummen.

Ninjakatten låg ute på balkongen och myste häromdagen. De gillar verkligen balkongen, kissarna. Hoppas de hittar en ny favorit plats i huset.
Nu ska jag återgå till mitt överkastprojekt.

Ha en skön kväll!

Bildkavalkad - Kök

Var ute vid huset på lunchen. Snackade med snickarna och passade på att fota lite. Bjuder på en liten bildkavalkad.

 

 

 

 


Kort uppdatering.

Måndag och ny vecka igen. Dagarna rusar fram så snabbt att jag inte hinner med. Hinner speciellt inte med att uppdatera bloggen.

Vi har varit ute vid huset flera gånger förra veckan. Plattsättarna är i det närmaste klara och snickarna håller på att sätta upp köket. Imorgon är det 1 månad till slutbesiktning! Det känns fortfarande helt surrealistiskt att vi ska bo i det där fina huset.

Förra helgen var jag ju på trädgårdsdesignkurs. Det var väldigt inspirerande och lärorikt. Jag började skissa lite på tomten, mest på entrén och altandäcket. Jag ska lägga ut en bild senare.

Nu i helgen var ju i Stockholm och träffade mina damer från universitetet. Helgen bjöd på skratt, segway-åkning, tapas och dans.

Ska försöka ta oss ut till huset och fota lite snart.

Ha en bra vecka!

Kakelpirr i magen.

Vi var ute i huset på lunchen eftersom vi blev så nyfikna på att se hur våra kakelval ser ut "live". Det är ju så svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut när det väl är på plats.

RESULTATET: Vi är supernöjda! Plattsättarna Danne och Adde har verkligen gjort ett superbra jobb. Det är ju inte riktigt klart än men det ser verkligen jätte bra ut. Det är häftigt att äntligen kunna se något som börjar bli "färdigt" och att kunna se hur det faktiskt kommer att se ut. Helt sjukt att vi ska bo där. Ska vi duscha i det där snygga badrummet?!

 

 

 

Än ser det kanske inte mycket ut för världen, ingenting är ju fogat än. Men det kommer att bli sååå fint. Nu längtar jag mer än någonsin tills allt är klart.

 

Ha en skön helg!


Utebelysning och badrumsbelysning.

I helgen var vi på IKEA för att provligga sängar. Det var naprapater på plats så vi fick bra hjälp.  Vi hittade en säng som vi båda ligger bra i och det verkar ju lovande. Det bästa var att allt verkar finnas att beställa via "IKEA handla hemma" så vi slipper ta med släp till det stora varuhuset... Vi beställer det lagom tills vi ska flytta så blir det lite mindre för oss att släpa på.

Vi stannade till på Ljusexperten brevid IKEA också. Där hittade vi äntligen en lämplig armatur till badrummet. Vi tvekade inte utan slog till på en gång. Armaturen kommer från Belid, heter Domino och kostade runt 1400 kronor. (Jag kommer inte ihåg exakt)

 Vi har nu också bestämt oss för fasadbelysning. Det blir vita Modena från Konstsmide, de kostar ca 430 kronor styck. Bra pris tycker vi. Vi kommer att behöva 6 st till huset och kanske 2 st till garaget.

 

Nu tror jag att de flesta beslut är fattade avseende saker som vi måste köpa eller bestämma innan vi ska flytta in. Det känns skönt. På IKEA hittade vi en hel del nya möbler som vi måste fundera på men det får bli en annan gång...

 

 


RSS 2.0