Trädgårdsplanering

Vi håller på och planerar trädgården för fullt. Efter att jag var på trädgårdsdesign kurs för Helena Åhlund förra året så har jag fått många idéer om vad jag önskar förverkliga i vår trädgård. Den största saken är nog ett poolområde. Vi har fått offert från Folkpool för själva poolen och nu håller vi på att jämföra offerten för markarbetet.

Vi har också planer för den här slänten. Dels ska vi fylla ut här för att få planare tomt och sedan blir det någon typ av plantering. Gärna lite medelhavsinspirerat eftersom det är fullt söderläge = stekande hett.

 

Övergripande trädgårdsplanering. Skillnaden i marknivå från gatan upp till området vid poolen är ca 1.8 meter. En liten häck och sedan är det insynsskyddat. Tills häcken växer upp får vi bygga någon typ av plank/spalje.

 

Närbild poolområde

 

Baksidan. Här är planerna att bygga en friggebod och att få fram mer berg i dagen. I övrigt är planerna ännu väldigt lösa.

 

Bakom garaget har vi morgonsol och förmiddagssol. En frukost/lunchaltan vore trevligt. En pergola med klättrande rosor är ju inte heller fel.

 

Planerna har vi som sagt ganska klara. Återstår "bara" genomförandet. En si så där 10-15 års genomförandeplan är väl kanske rimligt?! :)


RSS 2.0