Resultat efter sommaren: pool, pooldäck och gräsmatta.

Halva september har gått och vi kan summera sommaren.
När jag skrev senaste inlägget i maj så kände både jag och M att "inget händer". Vi kände oss lite stressade över att vi inte hade någon bra plan för vad och hur vi skulle gå tillväga med tomtplanering och trädgård. Vi hade egentligen en ganska klar plan av vad vi ville göra men inte HUR vi skulle göra det. Och i vilken ordning.
 
Vi hade en dröm om att bygga pool och drömmar är ju till för att förverkligas, eller? Hur som helst, vi hade en kontakt med Folkpool och vi hade fått en offert från dem. Vi hade blivit rekommenderade en firma som skulle kunna göra markarbetena och när vi fick deras offert blev vi mörkrädda. Så jäkla dyrt med markarbete!
Vi tog istället kontakt med firman som gjort markarbetena på tomten i samband med bygget samt gjutit vår grund och när vi fick deras pris så blev vi glada. Halva priset mot den andra firman. Att vi dessutom känner till dem och att de är bra att ha att göra med gjorde ju inte saken sämre.
Jag är impulsstyrd och som tur var är väl M mer eftertänktsam men nu gick det ändå rätt snabbt. Veckan innan midsommar beställde vi poolen, bokade markarbeten med J Lander och två dagar senare hade vi ett ca 8*10 meter stort hål på framsidan av tomten. Vad hade vi gett oss in på?
 
2 juli leverades poolgrejerna och dagen efter kom killarna från Folkpool och började montera stommen. Det tog ett par dagar och sedan kom markfirman tillbaka och fyllde emot med singel och jord.
 
Nu var det dags att börja bygga pooldäck så att vi skulle kunna ställa poolpumpen och sandfiltret på plats när Folkpool skulle komma tillbaka för att montera dessa samt lägga i linern mm. Första helgen på semestern i slutet på juli hade vi "arbetsläger" hemma med några goda vänner (vilka fantastiska vänner vi har!) och vi hann bygga klart pooldäcket längst ena långsidan. Alldeles lagom för att ställa dit pumpen och sandfiltret. Sedan åkte vi till Italien på semester.
 
Folkpool-killarna kom så småningom tillbaka och fixade det sista och i mitten på augusti kunde vi ta premiärdoppet!
 
 
Poolen är en Folkpool Classic 4*6 meter med infälld hörntrappa.

 
Staket har vi också målat och spikat runt pooldäcket.
 
Eftersom vi började med det rolgiga (poolen) så fick vi lite problem... Hur ska vi få upp jord till gräsmatta på baksidan? Vi hade tänkt att köpa den tjänsten men efter att ha kontaktat ett par olika entreprenörer som inte riktigt hade något bra förslag på hur det skulle gå till så gick vi på det enda genomförbara förslag vi fick; att hyra en minidumper och köra upp jorden själva. På utrymmet mellan garaget och huset som är 1,5 meter. Trångt men genomförbart. Det största kritiska momentet kändes ändå som att det var backen från garageuppfarten som lutar ca 20 grader. M körde och det gick bra. Han välte en gång och det var väl tur att det gick så bra som det gick! Vi tog ledigt två dagar förra veckan för att få det gjort och på fredagen levererades gräset. Förstärkning kom på lördagen i form av mamma, särbo, bror och goda vänner och efter 6 timmar hade vi en grön gräsmatta.
 
 
4 lastbilslass jord gick det åt. (ca 48 ton jord)

 
 

Färdigt!
 
Summa summarum: Vi fick mer gjort än vad vi hade trott i början av sommaren. Det är smartare att börja längst bak på tomten (och inte ge vika för det som är "roligast"). Vi hade besparat oss några sömnlösa nätter om vi bara hade ordnat jorden innan vi "byggde in oss" med pooldäcket. Men å andra sidan, man ska väl ha kul också och det mesta går ju faktiskt att lösa ändå! 
 
 

RSS 2.0