Lite framsteg.

Har spenderat lördagen med min rara kursare A. Vi har varit och kollat i husbygget och sedan åkte vi hem och bakade semlor. Och åt upp dem.

Semlorna blev fantastiskt goda men jag tror att jag och A är överens om att två stycken var kanske var i mesta laget... vi låg lite lätt illamående brevid varann på soffan innan hon åkte hem.

 

Den ena snickaren var i huset och fixade lite när vi var där, det var ju tur för då fick vi ju möjlighet att gå in i huset och titta. Takteglet är nu på plats så snickarna kommer att börja regla inneväggarna och sedan göra klart det sista ute när elektrikern och VVS-killen kommer om någon vecka. Det känns som att det går fantastiskt fort fram. Men det är ju mer än 3 månader kvar till inflytt så mycket ska väl hända än.

 

Groventrén

I torsdags var vi ute vid huset och träffade snickarna för att be dem sätta upp extra osb-skivor på vissa väggar, t ex i klädkamrarna och i sovrummen. Vi fick då ett "planeringschema" för vad som ska hända i huset vilka veckor.  Det känns skönt att vara lite mer informerad om vad som är planerat när i byggprocessen. Han verkar strukturerad våran "snickarboss". Nu vet vi när allt kommer levereras och när vi måste ha bestämt kakel, klinker mm.

 

Vi har även bestämt nu att vi kommer att köpa garaget från A-hus. Det blir dyrare än att köpa någon annan byggsats men eftersom vi sökt bygglov på ett garage från A-hus så känns det enklare än att börja försöka hitta något annat. Vi kommer även låta byggarna bygga garaget så vi slipper fundera över det, när och hur det ska göras osv. Känns som en bra idé att ha garaget klart ungefär samtidigt som vi flyttar in så att vi kan ha det som förråd till att börja med. Kära M slipper dessutom att fundera mer på garageprojektet och det tror jag gör honom gott. En del sömnlösa nätter har det nog blivit p g a garaget. I nästa vecka kommer de för att gjuta garageplattan och mura upp lite bakom och vid sidorna. Det blir nog bra.

 

Trevlig lördagskväll!

 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Helt klart det vackraste enplanshuset jag sett!!! Det börjar dessutom likna ett hus invändigt också. :-)

Var det GI-semlor? Jag hittade ett recept, men jag vet inte om jag vågar då dinkelmjöl ofta blir hårt och trist.

Kul att du och Anna har så pass nära att ni kan åka till varandra över dagen.

Jo visst är badkaret fint? Jag vill ha det och jag tror S och hans framtida syskon kommer att älska det.Ha en mysig dag!Kramar

2011-02-28 @ 09:56:36
URL: http://www.projektvilla.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0