Tapet- och färgjakt. Och lite elfunderingar.

Ännu en vecka har gått. I tisdags var vi i huset och träffade elektrikern och gick igenom de tillval vi önskade. T ex spotlights i köket, en del extra eluttag (ganska många), lamputtag samt datauttag (cat6). Det är lätt att pengarna springer iväg när man tittar på vad man egentligen vill ha och som inte ingår som standard. Alla våra tillval när det kommer till elen kommer att gå på 39 000 kronor(!). Känns mycket men samtidigt så är det sådana saker som är krångligt att göra i efterhand om man ångrar sig och det kommer inte känns roligt att behöva ha en massa skarvsladdar i huset därför att man inte har tillräckligt med eluttag.

Jag har själv lagt till våra tillval på denna ritning så det kan vara något jag glömt bort. Fasadbelysningen är inget tillval men vi valde att ha en extra fasadbelysning på baksidan.



Vi valde att inte ha infällda spotlights i badrummen och letar därför nu efter någon snygg lampa med spotlights istället. Vi funderar också på fasadbelysningen. Det är ju snyggt med "up and down"-lampor (typ Markslöjds Arvid), gör sig fint på faseden men är kanske väl modernt? Vårt hus är ju mer traditionellt än modernt. Ett alternativ är ju någon mer traditionell fasadbelysning (Markslöjd Hannes)... Men vi får se. Får nog suga på det en stund till. Det är ju en djungel av olika lampor man ska igenom innan ett beslut kan fattas. Vi har till den 23e maj på oss. Då vill elektrikern ha armaturerna till utebelysningen levererad.




När vi var i huset i tisdags så var det full rulle där. Snickarna höll på med det sista på utsidan, rörmokaren var där och elektrikerna höll på med elen (såklart). Det går undan. Säljaren sa att de ligger mycket bra till tidsmässigt.


Vi måste börja att fundera på färger, kakel/klinker och tapeter och det är lättare sagt än gjort. Jag har en ganska klar uppfattning av vad jag vill ha för kakel i köket men M är inte riktigt med mig än. I badrummen har vi också en ganska klar bild över färgerna (vitt och eventuellt lite grå/brunt) men exakt vilka kakelplattor vi vill ha vet vi inte. Vi ska åka till Holmgrens imorgon och kolla lite mer.


Vi hade från början en ganska klar uppfattning om att vi inte skulle tapetsera utan måla alla väggar istället eftersom det finns risk att det blir sprickor i tapeten då huset sätter sig. Nu känns det nog mer som att vi ändå ska tapetsera en del väggar, känns lite roligare att inte endast ha vita eller enfärgade väggar. Vi har hittat en randig tapet  i beige som vi funderar på till köket från Fiona Wall Design och en tapet med blad till hallen från samma ställe. Ska försöka lägga ut några bilder vid tillfälle. Annars blir det nog mest målade väggar i neutrala färger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0