Lunchpremiär.

På långfredagen cyklade jag och M ut till huset. De håller på att bygga en ny cykelväg längst med vattnet som kommer att betyda mycket kortare cykeltid för oss. Kommer att bli utmärkt. Vi prövade den nya cykelvägen, den gick bra även om den ännu inte är klar, vi skulle haft mountainbikes eftersom det var så stora stenar att ta sig över, och djupt grus. Men våra "stadscyklar" tog sig fram ganska bra ändå.

 

När vi kom fram satt vi en bra stund i solen och bara njöt. Vilket härligt väder! Cyklarna ställde vi i garaget (läs:garageplattan). Det kanske är enda gången de får plats där innan garaget är färdigt och vi proppar det fullt med en massa andra saker...

 

 

 

Det börjar komma upp en del hus på vårt område nu. Med vårat hus är det sju hus på vår gata just nu. Det är spännande att se området växa fram!

 

I måndags innan Ms syster och familj åkte hem så passade vi på att prova den lokala pizzerian. Vi beställde hemkörning till huset och det gick alldeles utmärkt. Eftersom vi inte har tillgång till huset så satt vi ute på den blivande uteplatsen och smarrade pizza, några lastpallar fick duga som bord. Lilla Alex provsmakade på gruset och hon fick med sig en sten hem från moster och morbror.

 

 

 

Igår var vi ute i huset igen och träffade plattsättarna. Vi fick lov att byta storlek på klinkerna på golvet i stora badrummet eftersom både vi och plattsättarna missat golvbrunnen till badkaret. Våra stora plattor som vi valt gick ju inte ha runt brunnen för fallets skull och vi tror inte det skulle blivit så bra att ha en liten "klick" med mindre plattor mitt på golvet som sticker ut under badkaret. Vi gjorde det enkelt för oss och tog 15*15 stora plattor på hela golvet istället. I toa/wc kommer vi att ha de plattorna vi tänkt från början 30*60 och 15*15 i duschen.

 

Målarna har sprutmålat taket inomhus och genast känns huset mycket rymligare. Kanske kommer vi få plats trots allt? :)

 

Det är mycket att tänka på så här när flytten närmar sig. Vi måste säga upp telefon, bredband mm och skaffa nytt till huset. Vi måste fundera på om vi ska dra in fiber till huset via Gästabudsstaden... Lutar åt det men har oroande saker om att de leverantörer som går att välja på om vi har Gästabudsstadens fiber inte alltid fungerar så bra. Måste man ringa till kommunen och beställa sophämtning? Det måste jag kolla upp. Blir nog till att skriva en "att göra lista".

 

Nästa helg ska jag gå på kurs i trädgårdsdesign tillsammans med en arbetskamrat. Det är trädgårdsdesigner och trädgårdsmästaren Helena Åhlund som ska hålla i kursen. Det ska bli jätte spännande och få lite tips och idéer om hur vi kan göra med trädgården. Varken jag eller M är väl så jätte haj på sådana saker. Du kan läsa mer om Helena här.

 

Imorgon är det fredag. Ha en skön helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0