Idag börjas det.

Idag kommer grävaren till tomten. De ska börja med schaktning och sådant inför grundarbetet. Om 3,5 vecka kommer huset och då måste allt vara klart. Vi ska träffa grävaren imorgon för att gå igenom det sista.

Vi var ute på promenad i vårt nya kvarter igår och då stod grävmaskinen redo. Pinnarna som markerar ut huset stod också på plats. Det börjar onekligen kännas pirrigt på riktigt nu. Fram tills nu har det ju mest känts som en enda lång väntan utan att se något resultat.

Det var svårt att föreställa sig hur huset kommer att ligga med hjälp av pinnarna. Vi tyckte inte riktigt att pinnarna stämde överens med hur vi hade bestämt. Bäst att fråga imorgon för säkerhets skull. Vi skulle ju inte vilja att grunden blev felvänd eller något sådant tokigt.

På vår lilla promenad träffade vi på våra närmaste grannar. Det är ju spännande att se vilka människor man kommer att bo brevid. De verkade mycket trevliga. Deras hus är beräknat att vara klart tills i slutet på maj, alltså ca 1 månad innan vårat.

I onsdags ringe byggnadsinspektören från kommunen och meddelade att han gjort lite fel i vårat bygglov. Vi har bara 1,5 meter mellan huset och garaget, egentligen måste man ha 2 meter. Han hade missat detta och beviljat oss bygglov med 1,5 meter. Han föreslog att vi skulle ändra på husets placering då han annars trodde att vi skulle bli missnöjda. Vi var absolut medvetna om att avståndet mellan huset och garaget inte är så stort, men vi har besökt ett hus som har en liknande lösning och vi tyckte att det verkade fungera. Eftersom vi redan har bygglov beviljat så kan han inte tvinga oss att ändra, vi kommer därför att ha kvar huset där det är tänkt.
Kan ju tilläggas att vi för att ändra placeringen på huset skulle behöva flytta det längre bak vilket innebär att vi kommer närmre än 4 meter från tomtgräns. Eftersom det är allmänning bakom tomtgränsen skulle vi då behöva begära in grannyttranden för att få bygglov. Sen skulle vi behöva göra ny nybyggnadskarta och ansökan om bygglov på nytt. Detta skulle behöva göras på 1 dag (fredagen) för att inte allt skulle bli försenat. Vi struntade i det helt enkelt.

Struligt, men vi får väl ha det hörnet som måttstock på att vi inte får bli bredare än 1,5 meter för då kommer vi inte runt knuten...

Kommentarer
Postat av: Göran o Agge

Kul att det börjar hända saker. Vi måste åka och titta snart. Glöm inte att fotografera mycket och dokumentera husbygget. Det kommer att gå fort och sen är det försent.

/Göran o Agge

2011-01-10 @ 20:58:11
Postat av: Anonym

Kul att det börjar hända saker. Vi måste åka och titta snart. Glöm inte att fotografera mycket och dokumentera husbygget. Det kommer att gå fort och sen är det försent.

/Göran o Agge

2011-01-10 @ 20:58:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0